Terapia McKenzie

Activitatea noastră principală este utilizarea Tehnicii Mckenzie, ca modalitate de tratare a durerilor de spate.

Ce este?
Tehnica Mckenzie este o tehnică dezvoltată de fizioterapeutul neozeelandez Robin Mckenzie şi tratează tulburările de statică vertebrală. Această tehnică reprezintă o formă pasivă de manipulare a coloanei vertebrale care propune mobilizări şi exerciţii adecvate preponderent în extensie.

Cum o aplicăm?
Utilizăm o serie de exerciţii terapeutice pentru a reduce durerea în extremităţi şi în regiunea inferioară a spatelui. Folosim Tehnica Mckenzie atât ca o metodă de evaluare, cât şi ca o metodă de tratament.

Evaluăm şi diagnosticăm pacientul în funcţie de mişcările acestuia, asigurându-i ulterior un tratament individualizat în funcţie de afecţiune. Astfel, tratamentul se aplică printr-o combinaţie de posturi corectoare, exerciţii specifice şi mobilizări ale coloanei.

Prin această tehnică urmărim educare a pacientului, în aşa fel încât acesta să fie conştient de cauzele care stau la baza durerii, activităţile care alimentează această durere, care sunt metodele de tratament şi cum trebuie evitată recidiva episoadelor dureroase. Prin urmare, implicăm activ pacientul în programul de recuperare.

Care sunt rezultatele?
• Recuperarea funcţionalităţii la nivelul coloanei lombare;
• Reducerea durerii;
• Corectarea posturilor deficitare;
• Prevenirea recidivei episoadelor dureroase;
• Ameliorarea durerii în cazul afecţiunii de hernie de disc.